maja 30, 2012

makaron z mrożonymi truskawkami

pół paczki dowolnego makaronu
pół paczki mrożonych truskawek
połowa yogurtu naturalnego
cukier trzcinowy do smaku (u mnie 2 łyżeczki)

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki oliwy z oliwek, kiedy jest gotowy odcedzamy. Mrożone truskawki z yogurtem i cukrem miksujemy na gładki sosik. Sos dodajemy do makaronu i mieszamy. Ważne żeby sos był zimny, jest to idealny posiłek na upalne popołudnie, dzieciaki też będa zachwycone - gwarantuję ;)

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Wygląda smakowicie.
Uwielbiam połączenie truskawek z makaronem.
Ania

Anonimowy pisze...

Danie takie proste i pyszne. Smaki z dzieciństwa. Moje dzieci zjadły ze smakiem :)